jueves, 26 de mayo de 2011

D. O. Queixo do Cebreiro

A categoría de Produto Galego de Calidade do Queixo do Cebreiro é recoñecida pola Orde da Consellería de Agricultura, Gandería e Montes da Xunta de Galicia do 16 de abril de 1991 e publicada no DOG do 08 de maio de 1991. Dende finais de 2004 pasa a ser Denominación de Orixe.
Ó longo destes anos, dende o Consello Regulador, tratouse de dalo a coñecer ofrecendo un produto de coidada presentación e exquisita calidade, introducindo garantías hixiénico - sanitarias e sen perder todos aqueles elementos tradicionais e artesáns que o fan peculiar e característico. Un produto totalmente natural ó que non se lle engaden conservantes nin aditivos. Para lograr este obxectivo, o Consello Regulador, en colaboración cos distintos entes públicos, centrou os seus esforzos nas tarefas de promoción: foi o primeiro queixo de Galicia en contar con páxina web, dos primeiros que tivo vídeos e anuncios publicitarios en televisión; ademais realizou catas e degustacións en casas da cultura de distintos lugares, en diversos eventos, en centros de cidades, en feiras dentro e fora de Galicia, organizáronse visitas e excursións de colexios, etc.
Hoxe en día, o queixo do Cebreiro comercialízase baixo o selo de calidade Denominación de Orixe Protexida Queixo do Cebreiro e a distribución do produto faise en unidades etiquetadas que fan referencia á súa condición de “ Produto Galego de Calidade”, o que garante a orixe, a calidade e a correcta elaboración deste produto.
  

No hay comentarios:

Publicar un comentario